Grønn bølge over Senja-regionen

Reiselivsbedrifter i Senja og Dyrøy jobber seriøst og systematisk med miljø og bærekraft, og et stort antall overnattingsbedrifter har nå blitt sertifisert gjennom Green Key. Enda flere har startet prosessen og jobber mot sertifisering.

“Det er ikke tilfeldig at mange bedrifter i Senjaregionen jobber med dette samtidig. Det går en grønn bølge over reiselivsbransjen og kommunene, og bedriftene heier på hverandre. At stadig flere reiselivsbedrifter ser verdien i en grønn sertifisering, det er både smart og lønnsomt” sier Julie Lauritzen, Prosjektleder for Visit Senja regionen. Dette passer også veldig godt inn i arbeidet destinasjonen har satt i gang, for å oppnå merket for Bærekraftig reisemål.

Bedriftene som har blitt Green Key sertifisert i Senja og Dyrøy området de siste årene er:

-          Skrolsvik Kystferie

-          Norwegian Wild AS

-          Senja Fjordhotell

-          Senja Arctic Lodge AS

-          Basecamp Senja AS

-          Mefjord Brygge AS

-          Camp Solbergfjord

-          Dyrøy Holiday AS

 

I tillegg til disse bedriftene som nå har oppnådd Green Key sertifisering, er en rekke flere bedrifter i prosess med å søke om sertifisering.

Skrolvik Kystferie var den aller første bedriften som allerede i 2019 satt i gang arbeidet: 

“Vi valgte å bli sertifisert da vi jobber aktivt med miljø og bærekraft. Green Key og deres omfattende kriterier ble et flott hjelpemiddel for oss,- både for kvalitetssikring og for å informere videre. Vi valgte Green Key miljøsertifisering da de er den sertifiseringen som retter seg mest spesifikt mot overnattings og opplevelses bedrifter” sier Magnus Torgersen ved Skrolsvik Kystferie         

“For oss er å bli Green Key sertifisert et strategisk valg. Å være sertifisert er et fortrinn for oss i møte med både kunder og leverandører. Vi håper dette skal gjøre oss til et foretrukket reisemål i konkurranse med andre. At hele regionen blir «grønn» er bare fantastisk”, sier Marit Avig Espenes, eier av Camp Solbergjord.

“Som eiere av Senja Fjordhotell ønsket vi å være med på arbeidet for et bedre miljø i vår bedrift.  Det å ta sertifisering i Green Key bevisstgjører både oss og våre ansatte i dette arbeidet. Dette vil forhåpentligvis bli lagt merke til av våre gjester.  Vi skal tilrettelegge slik at de også får delta på denne miljøforbedringen”, sier Berit Wilsgård Olsen ved Senja Fjordhotell.

“Da vi bestemte oss for å sertifisere Mefjord Brygge gjorde vi grundige undersøkelser for å se hvilken ordning som kunne passe best for Mefjord Brygge er en reiselivsaktør som driver med overnatting, restaurant, kurs/konferanse og ulike aktiviteter, med besøkende fra hele verden. Etter disse undersøkelser og diskusjoner internt i bedriften ble vi alle enige om at det var Green Key som ville være den rette veien å gå for oss. Det valget er vi fornøyd med!”, sier Tommy Schanke Hansen, daglig leder og eier av Mefjord Brygge.

“Det var veldig lærerikt å jobbe med hele prosessen i Green Key. Vi ble enda mer fokusert på energi- og vannforbruk, i tillegg til mange andre tiltak som er iverksatt. Marit, i Green Key var hjelpsom underveis. Selve arbeidsprosessen var ganske omfattende, og mange relevante områder hadde forbedringspotensial. Alt fra vaskemidler, til etablering av gode og bedre rutiner. Vi kan alle bidra, og det er først når mange omstiller seg til bedre og grønnere rutiner at det virkelig monner. Jo flere som sertifiserer seg til en grønnere hverdag, jo bedre innhold vil Visit Senjaregion få som sertifisert bærekraftig reisemål. Vi anbefaler alle gode kollegaer på Senja til å sertifisere seg gjennom Green Key”, sier Trude Mørkved ved Basecamp Senja.

“Jeg er kjempeimponert over hvordan alle bedriftene som nå har blitt Green Key sertifisert lenge har drevet på en bærekraftig måte, med stor respekt for naturen og omgivelsene. Men også imponert over hvordan de nå de siste årene i enda større grad har gått grundig til verk med å karlegge egen belastning på miljø og klima, og har tatt de grepene og gjennomført de tiltakene som trengs, for å oppfylle kravene våre, for å tilby et enda meir berekraftig produkt til gjestene sine. Dette er veldig bra!”, sier Marit Kjellesvik, Green Key koordinator.