Velge en Green Key sertifisert bedrift? 

Green Key er en av de største globale miljøsertifiseringsordningen for overnattingssteder med over 2600 sertifiserte bedrifter i 56 land. Ordningen er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO), United Nations Environmental Programme (UNEP). Green Key er det eneste miljømerket i Norge som har utmerkelsen Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Recognized.

Formålet med Green Key er å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak. Green Key har som mål å endre praksis og adferd hos reiselivsaktører, inkludert gjester, bedrifter, myndigheter og lokalsamfunn, i bærekraftig retning. Dette gjennom å øke bevisstheten blant både ansatte og gjester, ved å fremme bærekraftige rutiner og bruk av teknologi, ved å støtte opp under miljøvennlige og ansvarlige bedrifter, redusere energibruk og ressursforbruk.

Som gjest på en Green Key sertifisert virksomhet kan du være sikker på at overnattingsstedet har gått langt for å sikre at oppholdet ditt er så komfortabelt og hyggelig som mulig, uten at dette går på akkord med miljøet. Det er også lagt til rette for at du som gjest kan ta miljøriktige valg, blant annet ved å tilby økologisk, lokalt produsert, eller Fairtrade merket mat, gjennom oppfordringer om å gjenbruke håndklær, osv.

Green Key ble lansert i Norge høsten 2014. Dette skjedde etter blant annet påtrykk fra NHO Reiseliv som mente at det var behov for en internasjonal miljøsertifiseringsordning for Norge reiselivsbedrifter.   Flere norske hoteller og campingplasser er sertifisert, og antallet øker nå raskt. Se oversikt over norske sertifiserte bedrifter her og globalt på de internasjonale Green Key nettsidene