Beste praksis eksempel: Sofitel Casablanca Tour Blanche Hotel i Marokko

Green Key sertifiserte Sofitel Casablanca Tour Blanche, er et stort 5-stjerners hotell i sentrum av Casablanca i Marokko. Fra denne høye bygningen er det en god utsikt over den travle byen og til Grand Mosque. Hotellet fokuserer på å sikre en luksuriøs følelse for sine gjester, samtidig som det integreres en rekke bærekrafttiltak.

Sofitel2.jpg

Sofitel Tour Blanche oppfordrer både gjester og ansatte til å delta i hotellets innsats for bærekraftig utvikling. Gjester som bor flere netter på hotellet har mulighet til å velge å ikke bruke rengjøringtjenesten, og til gjengjeld vil hotellet sørge for at det gis en donasjon til oliventrær i nord i Marokko.

Hotellets ansatte får opplæring om bærekrafttiltak på hotellet, og for å gå et skritt videre, veiledning om hvordan man minimerer ressursbruken (av vann, energi, etc.), både hjemme og på jobb.

"I dag er de fleste bekymret for miljøet, og global handling må til. På AccorHotels bidrar vi med vårt ‘Planet 21 program’, men vi vil ikke kunne oppnå målene alene. Vi tror at kommunikasjon og kunnskapsdeling er en grunnleggende del, derfor har vi implementert en workshop for de ansatte for å diskutere de personlige fordelene ved miljøvennlig atferd. Det er vårt lille bidrag til planeten", sier Jérôme Lobier, daglig leder av hotellet.

For mer informasjon, besøk hotellets nettside.