Green Key i Lyngen

I 2017 har tre overnattingsbedrifter fra Lyngenfjord regionen deltatt i et pilotprosjekt som går ut på å innføre Green Key for mindre overnattingssteder i Norge. De tre bedriftene har i løpet av prosessen bidratt i implementeringen av de internasjonale Green Key kravene i Norge, og har ikke minst jobbet systematisk i egen bedrift for å oppfylle alle de obligatoriske kriteriene som ligger til grunn for Green Key sertifiseringen.

Bedriftene i Lyngen-regionen som nå er sertifisert er Koppangen Brygger (på bildet), Svensbu Tursenter og Lyngen Havfiske og tursenter. De utmerker seg alle ved at de bruker mye lokale varer og tjenester. For eksempel kan gjester på Koppangen Brygger få servert både lokal fisk, lam, grønnsaker, mm. I tillegg benytter de seg av lokale samarbeidspartnere, som aktivitetstilbydere, guider, bedrifter, osv.

Det er også disse bedriftene, med Alf fra Koppangen Brygger i spissen som har sørget for at bedrifter i Lyngen nå kan kildesortere avfallet sitt. Når det gjelder avfallshåndtering alle tre lagt ned en flott innsats. I tillegg til at det lokale avfallsselskapet etter påtrykk fra disse har begynt å hente de ulike fraksjonene, så har de fått på plass fint merkede beholdere, både ute på plassen og inne i leiligheter og hytter, og de har laget kildesorteringsveileder til gjestene som skal gjøre det lett for dem å sortere riktig. Vi i FEE Norway er overbevist om at dette vil bidra veldig positivt til å oppmuntre både norske og internasjonale gjester til å sortere avfallet sitt.

Til slutt utmerker Lyngen bedriftene seg ved at de aktivt bruker naturen og lokale naturressurser rundt virksomheten, samt at de oppfordrer gjestene sine til bruk av disse på en bærekraftig og positiv måte!

Gratulerer til Koppangen Brygger, Svensbu Tursenter og Lyngen Havfiske og tursenter med Green Key sertifiseringen!